Вівторок, 02/03/2021, 17:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Часлівецька школа-інтернат

Меню сайту
Категорії розділу
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
ПедПРЕСА

Новини нашої школи

Головна » Файли » Мої файли

Тиждень кулінарної майстерності «Свято млинців» в рамках святкування Масляної (тут продовження матеріалу)
05/03/2019, 13:04

Вже стало доброю традицією відзначати в нашій школі свято МАСЛЯНОЇ. І зараз в Часлівецькій школі-інтернат проходить Тиждень кулінарної майстерності «Свято млинців». Учні разом з педагогами випікають млинці з різними начинками.

Учні та педагоги Костьовят Тетяна Володимирівна і Продан Івета Юріївна готують млинці з шоколадною начинкою:

Трохи історії про це свято. 

Масляна є одним з найстаріших свят слов'янських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні з язичницької культури. Цей смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту. Сьогодні Масляна є одним з церковних свят і називається ще Мясопустним або Сирним тижнем. Назва свята «Масляна» пов'язана з тим, що в тиждень перед Великим постом з раціону харчування виключалися м'ясні продукти, а ось молочні ще вживати було можна, як і традиційні складові для приготування млинців: молоко, яйця, масло, сметана. У народі це свято асоціюється з смачними печеними млинцями та веселими гуляннями. Мета таких гамірних масових заходів полягала в тому, щоб розбудити весну від сну і прогнати геть зиму.

А тут педагоги Пізняк Ганна Юріївна та Михайлочко Мирослав Михайлович навчають учнів випікати млинці в яких начинка сир та повидло:

Частування

Перед майбутнім постом в масляний тиждень панував достаток найрізноманітніших смаколиків, головними з яких традиційно були млинці. Пекли їх на масляному тижні щодня, а особливо багато їх готували, починаючи з четверга. Саме рум'яні млинці своєю круглою формою за часів язичництва асоціювалися у людей з сонцем. Різноманітні рецепти млинців були таємницею кожної господині і передавалися через покоління. У кожної газдині були свої фірмові інгредієнти, але в основному, млинці пеклися на основі пшеничного, вівсяного або кукурудзяного борошна. У тісто додавали різні продукти: вершки, масло, яблука, ікру, гарбуз або картоплю.

Випікаємо  млинці (начинка згущене молоко). Навчають педагоги Стегура Руслана Василівна та Продан Івета Юріївна:

 

 

 

 

 

Категорія: Мої файли | Додав: Школа
Переглядів: 331 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
КАЛЕНДАР
Українське ділове мовлення. Календар свят
Корисні сайти
Українські пісні [Довідник] для вчителів Від свята до свята! "Весела Абетка" — Для дітей України Освітній портал MyReferatik Українські традиції Освітній портал talschool-music kazka.in.ua - Українська казка Методичний портал | Про проект Коллекция минусовок в Интернете!
Ноты - детям Бібліотека української літератури: книги, біографії, реферати, твори Зображення Сайт учителя інформатики Бройченка А.Г.
Презентації для дітей
КРИНИЧКА
Курси, вебінари, олімпіади. Портал Всеосвіта.
Новини Освіта.UA

Copyright MyCorp © 2021